Ehdokasesittelyni

Yliopiston viestintä on pyytänyt koosteeseensa kultakin ehdolle asettuneelta vastauksia kolmeen kysymykseen. Omat vastaukseni ovat alla.

Kuka olet? Voit esitellä itsesi äänestäjille vapaamuotoisesti.

Työskentelen professorina konenäön ja signaalianalyysin keskuksessa, joka on Oulun yliopiston suurimpia ja kansainvälisimpiä tutkimusyksiköitä. Toimin koulutusrehtorina 2010-2015, nykyisin johdan huikeaa 40-vuotiasta tutkimusyksikköäni.

Näen yhteisöllisyyden keskeiseksi voimavaraksi, jonka tukeminen ja vaaliminen on yliopiston keskeinen intressi.

Toimin avoimesti omalla naamallani ja rakennan kantani faktoihin perustuen = pidän datasta, enkä tätä häpeä.  

Arvostan aloilleen omistautuneita tutkijoita, sillä heidän kanssaan minulla on aina ollut parhaat debatit, humanisteista lääkäreihin.

Millainen on toiveittesi Oulun yliopisto 2030-luvulla?

Oulun yliopiston yhteisöllisyys on edelleenkin vahvistunut sen tehtyä päätöksen keskittyä kahden kampuksensa, Linnanmaan ja Kontinkankaan kehittämiseen. Kampusten lähelle on syntynyt lukuisia uusia kasvavia yrityksiä, joista moni on ponnistanut yliopistossa tehdystä tutkimustyöstä.  

Linnanmaan kampuskaupunki kasvaa ja on yhä vetovoimaisempi opiskelun, työpaikat, palvelut luonnonläheisesti yhdistävä alue. Kasvun eräänä seurauksena Oulun kaupunki on rakentamassa raitiotien ensimmäistä vaihetta teknologiakylästä keskustan ja OYS:n kautta Kaukovainiolle.

Nuorten ikäluokkien pieneneminen ja julkisen talouden kehitysnäkymät haastavat Oulun yliopiston jo lähitulevaisuudessa. Mitkä ovat mielestäsi keskeiset tekijät, joilla turvataan Oulun yliopiston menestys myös tulevaisuudessa?

Tilastokeskuksen väestöennusteen 2021 mukaan 20 vuotta täyttäneiden määrä Pohjois-Puomessa (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi) on nykyhetkeen verrattuna nousemassa 12% vuoteen 2030 mennessä. Heidän määränsä on vuonna 2040 pudonnut 16%. Tämä ei ole kovin iso haaste.

Yliopiston tulevaisuus turvataan parhaiten nojaamalla päätöksenteossa faktoihin. Vaikka yliopisto-opinnot aloittava ikäluuokka nykyiseen verrattuna pieneneekin, väestön koulutustason nostotavoitteet  kompensoivat.

Lisäksi mikään tähänastisista ns. pitkistä väestöennusteista ei ole osoittautunut paikkansapitäväksi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *