Dokumenttien helmiä (1)

Syyskuun 5. 2018 julkaistu tiedote Oulun ammattikorkeakoulun muutosta Linnanmaalle kiinnittää huomioni sekä riveillään että rivien väleissä. Siinä siteeratut henkilöt ovat erikoisen epäsymmetrisesti OAMK:n silloinen rehtori, Oulun kaupunginjohtaja ja yliopiston koulutusrehtori. Yliopiston rehtori puuttuu joukosta.

Onko tämä merkki yliopiston Raksila-hankkeen valmistelussa olosta jo ennen syksyä 2018? Miksi rehtori on jättäytynyt pois Oulussa megaluokan muutoksen viestinnästä?

Tiedote on varsin kiintoisa ja se kannattaa ehdottomasti lukea aivan loppuun asti.

Toinen kiintoisa dokumentti on Oulun yliopiston lausunto Linnanmaa-Kaijonharjun kaavarungosta tammikuussa 2019. Tuolloin hanke Linnanmaalle johtavan Alakyläntien leventämiseksi nelikaistaiseksi oli valmistelussa. Sen takana oli OAMK:n tulossa oleva muutto.

Jos Raksila-hanke ei tuolloin ollut pohdinnassa, niin tässä ei ole aihetta enempään. Jos puolestaan oli, olisiko sen mahdolliset vaikutukset sekä kaavarunkoon että tiehankkeeseen ollut asiallista mainita?

Tätä lausuntoa ei oltu toimitettu yliopiston kirjaamoon, vaan se piti pyytää Oulun kaupungilta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *