Dokumenttien helmiä (2)

Aiemmassa artikkelissani pohdin erään viestinnän pohjasignaaleihin nojautuen oliko Oulun yliopiston johto lähtenyt valmistelemaan muuttohanketta jo ennen syksyä 2018. Yliopiston johto halusi sittemmin itse kertoa asian olleen noin.

Oulun ylioppilaslehden haastattelussa marraskuussa 2020 yliopistomme rehtori kertoi, että yliopiston muuttoa on kaavailtu jo pidempään:

”…kun aloitin rehtorin työssä 2015 niin melkein ensimmäinen vaatimus mitä silloinen yliopiston neuvottelukunta mulle esitti oli se, että yliopisto on siirrettävä keskustaan

Osallistuin neuvottelukunnan kokoukseen toukokuussa 2015. Minulla ei ollut muistikuvaa tuollaisesta vaatimuksesta. Sen sijaan muistin kokouksesta strategiakäsittelyn. Ehkä muuttoasiaa olikin käsitelty joulukuun 2015 kokouksessa?

Kummankaan kokouksen pöytäkirjassa ei ole mainintaa yliopiston muutosta. Tämän voi varmistaa alle liitetyistä pöytäkirjoista, joihin käsitellyt asiat on taltioitu varsin yksityiskohtaisesti.

2 kommenttia

  1. Aina roiskuu kun rapataan. Vaikka jotkin rehtorimme kertomat seikat ehkä ovatkin lievästi epätarkkoja, niin suurin osa pitää paikkansa. On häpeällistä, että pilaat yliopiston ja sen rehtorin mainetta solvauksillasi. Perkeleen ääliö!

  2. Kiitos palautteesta.

    Myönnän kiinnittäväni huomiota ”epätarkkuuksiin”, joilla voi olla vaikutusta merkittäviin päätöksiin. En näe tämän olevan vahingollista vaan yliopistoyhteisön edun mukaista.

    Kuka kärsii eniten, jos yliopiston hallitus tekee isoja ratkaisuja ”epätarkkuuksien” varassa? Johto? Hallituksen jäsenet? Tilintarkastaja? Yhteisömme ruohonjuuritason jäsenet?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *