Yliopistoilmastonmuutos

Yliopiston hallitukseen kaudeksi 2022-2025 ehdolle asettuneen Professori Tiina Kinnusen tavoitteena on yliopistoilmastonmuutos eli yhteisöllisyyden palautus. Hän aloitti yliopistokollegion puheenjohtajana syyskuussa ja on tuossa luottamustoimessa vuoden 2021 loppuun.

Liitän alle hänen toimittamansa vaalimateriaalin, jonka perusteella professorikollegani voivat harkita omaa äänestystään.

Oman hallitusääneni annan Tiina Kinnuselle.

Tiina Kinnunen on erittäin perusteellisesti perehtynyt hallituksen pöytäkirjoihin ja muihin dokumentteihin. Hän osoitti minulle havaitsemansa oudon seikan: eräässä asiassa hallitus näyttää toimineen vastoin omia sääntöjään 12.12.2019 (työjärjestys 23.3.2017). Menettely on vastaavassa asiassa ollut sama myös 15.12.2017.

Noiden sääntöjen toista kohtaa on eräiden hallituksen jäsenten mukaan kuitenkin useita kertoja käytetty estämään asioiden listalle vientejä ja siten hallituskäsittelyjä.

En ole juristi, joten en pysty arvioimaan sääntöjen vastaisen menettelyn vakavuutta ja sen kulloistakin kontekstia. Tuon asian yliopistoyhteisömme tarkasteltavaksi tässä blogissa tiistaiaamuna 19.10.2021.

2 kommenttia

  1. Hallituksen toimia koskeva arvoitus oli helppo ratkaista antamillasi vihjeillä ja lasillisella viskiä. Menettely on ollut ainakin kyseenalainen, joten eräät hallituksen jäsenet, rehtori ja hallintojohtajamme ovat selityksen velkaa.
    Kukahan lie vedellyt naruista taustalla? Esityksen tekijä voisi kertoa.
    Tapausta voi verrata esimerkiksi Jyväskylän yliopiston hallituksen varmasti lain hengen mukaisiin menettelyihin samassa asiassa. Meillä Oulussa on sen sijaan ”ohjattu yliopistodemokratia”, jollaista jopa Vova Putin voisi ylpeänä esitellä.

    1. Annoinkohan liian helpon vihjeen?

      Oulun yliopiston hallituksen menettelyn aukaiseva artikkeli on ajastettu ilmestymään tiistaiaamuna 19.10.2021.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *