Tekniikan koulutusten hakijatilastoja

Tiistain 1.2.2022 blogiartikkelini oli reaktio useamman kaupunginvaltuutetun kyselyihin Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan koulutusten opiskelijarekrytoinneista. Rehtori oli antanut tuon päivän valtuustoseminaarissa asiasta tietoa, jonka luonne oli herättänyt heidän huomionsa.

Eräs asiasta kiinnostunut opiskelija tarjosi asiaan laajemman analyysin. Hän oli nähnyt merkittävästi vaivaa kerätessään seuraavaan hakijatilaston, jonka tiedot ovat sekä Vipunen -portaalista sekä asianomaisilta yliopistoilta (*ks alaviite):

Oulun yliopiston johdon erityistä kiinnostusta tietotekniikan koulutuksen siirtämiseen Raksilaan on ainakin tällä perusteella vaikea ymmärtää. Yhtälailla johto voisi tarkastella konetekniikan liki identtisiä tunnuslukuja ja vaatia sen siirtoa.

Valtakunnallisesti kiintoisaa on sähkötekniikan merkittävästi tietotekniikkaa alemmat ensisijaisten hakijoiden luvut. Tämän ilmiön taustojen ymmärtäminen saattaisi antaa ratkaisun avaimen.

(*) Aalto-yliopistossa rakentamis- ja konetekniikka tekevät sisäänottonsa samaan kandidaattivaiheeseen. Sen valintatiedot eivät ole vertailukelpoisia ja siksi poissa taulukosta.

3 kommenttia

  1. Eilisessä kaupungin keskustelutilaisuudessa rehtori vahvisti sen, että valittujen tiedekuntien muuton syy on ainoastaan vuokrasopimuksellinen. Hyvin kiertelevä vastaus, eikä hän sitä voinut suoraan sanoa, mutta näin vastauksesta voi ymmärtää. Tallenne löytyy oulun kaupungin youtube-kanavalta ja tämä kysymys on viimeisten esitysten kysymysten joukossa.

  2. Hyvä lunttilappu, mutta ei taida kelvata jatkoon, kun on oikeaa tietoa.

    1. Unohditko hipsut ”oikeasta tiedosta”

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *