Numeroiden ihmettelyä (1)

Toimin yliopistomme tilatyöryhmän puheenjohtajana yli vuoden 2015 puolen välin. Vuosina 2012-2013 tehtiin Kampusvisio 2040 työ, joka loi pohjaa Oulun kaupungin Linnanmaa-Kaijonharju runkokaavalle (ks. kaavarunkoraportti), joka hyväksyttiin kesäkuussa 2019. Näiden eteen tehty työ oli kaiken kokemani mukaan perusteellista ja harkittua.

Kampusvisio 2040:n kaavailemat modernisoinnit ajateltiin toteutettavaksi Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten peruskorjausaikataulujen mukaisesti. Tällöin tilakustannusvaikutukset olisivat samaa luokkaa kuin palautettaessa tilat ns. alkuperäiseen kuntoonsa.

Muistiinpanoissani aivan vuoden 2014 lopulta on ennusteet peruskorjausten ajoituksista Linnanmaalla (ks. alla olevan taulukon oikea puolisko). Hämmästyin suuresti kuusi vuotta myöhemmin. Nimittäin Raksilan rakennushankkeen julkistamisen yhteydessä keväällä 2020 WSP:n ennusti kaksinkertaista peruskorjaustahtia!

Olen poistanut taulukon oikealta puolelta OAMK:n 27 000 neliön peruskorjauksen väliltä 2020-2030. Tuo modernisointi maksoi julkisten tietojen mukaan 30 miljoonaa euroa, siis hieman yli 1000 € neliölle.

En ole rakentamisen ammattilainen, minkä vuoksi hämmästelen, miten kuudessa vuodessa peruskorjaustarpeet ovat voineet kaksinkertaistua. Millaisia lähtötietoja konsulteille on syötetty? Ovatko ne olleet peräisin SYK:lta, joka tuntee kiinteistön omistajana?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *