Kaleva 26.11.2021

Tämän blogiartikkelin julkaisupäivän aamuna 26.11.2021 sanomalehti Kaleva otsikoi seuraavasti:

Tämän täytyy olla väärinkäsitys, sillä Oulun yliopiston hallituksen kokouspöytäkirja 28.4.2020 kertoo Linnanmaan kampuksen toimintojen siirtyvän vaiheittain Raksilaan. Ehkä pöytäkirjassa on virhe?

Mikäli yliopiston johdon Kalevan artikkelissa 26.11.2021 kertoma pitää paikkansa, niin MunOulu 28.4.2020 ja 10.5.2020 ja Kaleva 10.5.2020 ovat aikoinaan käsittäneet väärin. Tämä ei ehkä ole yllättävää, sillä Kalevan 10.5.2020 artikkelin mukaan yliopiston hallituksen puheenjohtajallakin oli väärä käsitys. Hän oli ymmärtänyt koko kampuksen siirtyvän.

Myös hallituksen opiskelijäsenet näyttävät Kalevan 8.5.2020 artikkelin perusteella käsittäneen väärin yliopiston suunnitelmat. Otsikointi on artikkelin sisällön mukainen:

Mikäli Linnamaan hylkäämistä ei missään vaiheessa ole ajateltu, voimme pohtia, miksi A-insinöörien suunnitelmissa jopa ns. tehostettu keskustakampus on 83 000 neliön kokoinen? Ilmeisesti kyseinen konsultti on käsittänyt toimeksiantonsa jotenkin väärin.

Väärin on käsittänyt myös arkkitehtiprofessori, joka laati alkuperäisen suunnitelman mahduttaa kampus marketalueella, ks. MunOulu 28.4.2020.

Olenko käsittänyt kaiken perusteellisesti väärin?

5 kommenttia

  1. Rehtorin toiminta alkaa saamaan patologisen valehtelun piirteitä, pitänee tarkistaa miten Theodore Millonin jaottelu menikään.

  2. Yliopiston johdon perusteet ja faktat muuttuvat koko ajan. Suomeksi teennäiset perusteet ja faktat ovat täyttä puppua, eli sitä muunneltua totuutta, jota myös valheeksi sanotaan!

  3. Koronapandemian pitkittyessä tarve lähiopetukseen käy yhä akuutimmaksi. Linnanmaan isot salit ovat ainoita paikkoja, joissa esim. oman kurssini n. 60 osallistujaa pystyvät pitämään riittävän etäisyyden toisiinsa.

  4. Päättäjiä arvioidessa on syytä aina muistaa alla oleva viisaus. Jossakin vaiheessa pää tulee aina vetävän käteen.

    ”You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
    Abraham Lincoln

  5. Hyväksyykö yliopiston hallitus tällaisen viestinnän? Sen jäsenet varmasti huomaavat eron päätöksien ja rehtorin kertomusten välillä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *