Petition by 144 ITEE Researchers

Over a single weekend Dr. Yang Bai, an ERC Grant winning researcher of the Faculty of Information Technology and Electrical Engineering (ITEE), collected 144 signees to a petition. They express significant concerns about the considerably damage to teaching and academic excellence from the planned move of ITEE to Raksila.

The petition, available below, has been sent to the Board of Directors of the University of Oulu. It is definitely worth reading, although many Board members may consider it a mere nuisance.

4 kommenttia

 1. Rehtorin passiivis-aggressiivinen vastaus?

  Avoin keskustelutilaisuus Raksilan alueen ja Linnanmaan kehittämiseksi 9.2.2022:

  Kysymys: ”Miten yliopisto meinaa reagoida tieto- ja sähkötekniikan henkilökunnan 144 edustajan allekirjoittamaan vetoomukseen pysäyttää Raksila-suunnitelma?”

  Rehtori Jouko Niinimäki: ”Tähän kysymykseen tieto-ja sähkötekniikan henkilöstön oliko se 144:n henkilön allekirjoittamaan kirjeeseen elikä täs 144 henkilöä on minun ymmärtääkseni suunnilleen kolmasosa tiedekunnasta niin niin tämä kirje toimitetaan hallitukselle ja hallitus ottaa sen normaalissa järjestyksessä sit huomioon niin kuin kaikki muutkin yliopiston yliopistoyhteisöstä tulleet kannanotot ehkä keskeisintä kuitenkaan ei ei keskeisintä ei ole se kuinka monta niitä allekirjoittajia on vaan se että mikä se viesti siinä kirjeessä on mitkä ovat ne argumentit millä perusteella vastustetaan ja ne tullaan hyvin tarkasti tarkastelemaan tässä niinku kaikissa muissakin muissakin tapauksissa.

  Yliopiston muuttoihin joita on tapahtunut pitkin vuosikymmeniä, niin keskustasta Linnanmaalle kuin Linnanmaan sisälläkin niihin on aina sisältynyt kovasti moniäänisyyttä mikä o yliopistoyhteisön yks ominaisuus jokaista muuttoa vastustettu ja nyt kun jäkikäteen katsotaan niin kuitenki tällä hetkellä tilanne on erittäin hyvä eikä ja aina on löydetty ratkaisut mitkä on loppujen lopuksi hyviä, mutta että yliopistoyhteisö on moniääninen ja meillä sitä yliopistoyhteisöä kuunnellaan kuunnellaan ja tarkastellaan niitä argumentteja mitä siellä tulee mutta kuitenkin päätökset kuuluu hallitukselle niitä ei tehdä ikään kuin tämmösillä suorilla äänestyksillä.” (videon kohta 2:28:47-2:30:15)

  1. Onko meidän pakko sietää johdon piittaamattomuutta asiantuntijoiden hätähuudoista? Ansaitseeko yliopistomme tällaista?

  2. Ehdottomasti tuollainen asiantuntijapuhe pitää kirjoittaa mielipiteenä.

   Vielä parempi olisi se, että Kaleva jopa uutisoisi yliopistoyhteisön negatiivisista kannoista ja suunnitelmiin liittyvistä huolista.

   Nyt vain kampushöttö tuntuu kelpaavan toimitetuksi sisällöksi ja kyseenalaistavat puheenvuorot mielipiteiksi.

   Tässä asiassa eivät faktat paina, joka on esimerkki moraalin tappiosta ja totuuden tappiosta.

   Kannustan lämpimästi laatimaan tuon kommentin pohjalta mielipidekirjoituksen Kalevaan.

   Vaikenemalla ei voi voittaa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *