Puhetta nuorten päiden yli

Blanko-kilta julkaisi jokin aika sitten tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan opiskelijoiden kampuskyselyn tulokset. Ne kertovat karulla tavalla tiedekunnan opiskelijoiden tuntemukset yliopistomme johdon harjoittamasta näennäisosallistamisesta:

Blanko-killan kyselytuloksia

Olen jo julkaissut osan tuon kyselyn tuloksista jo aiemmin, todeten ICT-alan opiskelijoiden selkeästi arvostavan monitieteista yliopistoyhteisöä. He puolustavat vahvasti mm. yliopiston kirjaston vapaakappaleoikeutta, joka on tärkeä humanisteillemme.

Jo marraskuussa 2021 Oulun humanistinen kilta toteutti väelleen oman kyselynsä. Sen 3.12.2021 julkaistut tiivistetyt tulokset ovat tarjolla helposti oivallettavassa graafisessa muodossa. Niinpä tarjoan niistä tässä ainoastaan seuraavan:

Oulun yliopiston humanistien ainejärjestöjen kyselyn tuloksista

Tammikuun loppupuolella tehty luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen kyselyn tulos puhuu samaa kieltä. Kiintoisasti pääasiassa nämä ns. kovilla aloilla opiskelevat arvostavat kampuksen monitieteisyyttä:

LuTK:n ainejärjestöjen kyselystä

Aiemmat pääasiassa tiedekuntien henkilöstölle tehdyt kyselyt kertovat aivan samoin. Yliopistoyhteisö on varsin yksimielisesti toisella kannalla kuin yliopistomme ylin johto. Tuloksia näet aiemmista blogiartikkeleista Johto vs. johdettavat ja Vihapuhettako? sekä Kampusbarometriikkaa. Viimeksi mainitussa on mm. professoriliiton kyselyn kooste vuoden 2021 joulukuulta.

Tässä yhteydessä palaan sanomalehti Kalevan kolumnina julkaistuun päätoimittajan kannanottoon 16.5.2020, joka on otsikoitu näin:

Hänen kritiikkinsä kohdistui selvästi tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan kahdeksan tutkimusyksikön johtajan kirjeeseen yliopiston hallitukselle. Kalevan päätoimittajan kolumnin avainsisältö on tiivistettynä sen alussa:

Nyt kun nuoret opiskelijat ovat toteuttaneet omat kyselynsä, niin tämä ei olekaan Kalevassa herättänyt minkäänlaista mielenkiintoa. Ovatko nuoret vastanneet väärin?

On valitettavaa, että Kaleva ei ole noita tuloksia huomannut ja uutisoinut.

Todettakoon, että sittemmin kymmenen tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkimusyksikön johtajaa on lähettänyt yliopiston hallitukselle uuden kirjeen. Siinä toistetaan ja täydennetään aiempaa kirjettä, josta yliopiston hallitus ei piitannut.

1 kommentti

  1. Kalevaa ei ole kiinnostanut myöskään tiedekuntatilaisuuksien tulokset. Eilen seurasin seminaaria, jossa rehtorilla oli otsaa painottaa kaiken tapahtuneen demokraattisesti. Todellako?

    Hankkeen todelliset taustat ovat jääneet kertomatta. Eilen eräs panelisteista kertoi oman käsityksensä. Sen mukaan rehtorimme haluaa pesäeroa SYKiin. Kaiken nähdyn perusteella noin saattaa ollakin.

    Kiinnitin huomiota rehtorin vältteleviin vastauksiin ja vastauksiin, jotka eivät vastanneet kysyttyyn.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *