Yliopistokollegion kokous 19.5.2022 käsitteli tilinpäätöstä:
Kokouksessa asiakohta jätettiin pöydälle odottamaan tarkennuksia:
Näihin seikkoihin siis palataan.
Yliopistokollegion kokous 19.5.2022 käsitteli tilinpäätöstä:
Kokouksessa asiakohta jätettiin pöydälle odottamaan tarkennuksia:
Näihin seikkoihin siis palataan.
Mahtava juttu, että kollegio tarttui näihin kohtiin, eikä toiminut kumileimasimena.
Kiitoksia tuon materiaalin jakamisesta. Pelkästään se, että Yliopistokollegio on ottanut aktiivisen otteen yliopiston johtamiseen on erittäin positiiviinen asia. Lisäselvitysvaatimusten kohteet ovat (ainakin minulle) osoitus siitä, että yliopiston johto (hallitus mukaan lukien) on toiminut ylimielisesti. Hieno juttu, että jollakin on m…. vaatia laadukasta toimintaa.
Mitkäpä ovat Olllin ensi kommentit tästä tilanteesta?
Yliopistolain mukaisesti tilinpäätös ja toimintakertomus julkistetaan yliopistokollegion vahvistuksen jälkeen, joten en voi kommentoida kollegion pöytäkirjaa pidemmälle. Oletan kuitenkin, että tarkennus kohtaan 1) tulee suuresti kiinnostamaan yliopistoyhteisömme suurta enemmistöä. Puolestaan kohtia 2), 3) ja 4) voi jokainen pohtia sekä intranetin sisältöön että hallituksen julkisiin pöytäkirjoihin perehtymällä.
Plarasin kaikki hallituksen esillä olevat pöytäkirjat löytämättä vastausta kollegion kysymykseen 2. Ehkä kiinteistöstrategia on hyväksytty 2019?
Pöytäkirjoista ei myöskään löydy vastausta kysymykseen 3. Alan Ollin tavoin vakuuttua yliopistomme tuuliajosta.
Hallitus on pöytäkirjojen perusteella käyttänyt enemmän aikaa johdon palkitsemisohjelmiin ja sijoitusstrategioihin kuin yliopiston varsinaiseen toimintaan.
Yliopistokollegio siis näki vuosikertomuksessa ja tilinpäätöksessä seikkoja, joiden huomaaminen olisi kuulunut hallitukselle? Hallituksessa on 11 jäsentä. Moniko heistä luki allekirjoittamansa?
Kysymyksen 3 taustana taitaa olla tilintarkastajan lausunto.