Hallituksen ulkopuolisten jäsenten valinta

Ennen vuoden 2023 loppua yliopistokollegion valittavaksi tulee ainakin neljä hallituksen ulkopuolista jäsentä, joiden tehtävänä on ajaa yliopistomme etua samalla huolehtien sen pysymisestä yliopistolain mukaisessa roolissaan.

Kollegio päätti kokouksessaan 19.5.2022 käyttää hallituksen ulkopuolisten jäsenten valinnassa tukenaan koko yliopistoyhteisöä:

Lähiaikoina julkaistaneen tiedote, jossa pyydetään koko henkilöstöltä ja opiskelijoilta ehdotuksia hallitukseen valittavista lyhyine perusteluineen. Tämä valintaprosessin vaihe tuottaa ns. pitkän lista.

Prosessi etenee kollegiossa lyhyen listan valintaan ja haastatteluihin. Varsinaiset valinnat tehtäneen niiden perusteella rakentuneen kokonaisharkinnan pohjalta.

Tulen luonnollisesti tekemään omat ehdotukseni pitkälle listalle. Ymmärrykseni mukaan tarvitaan henkilöitä, joilla on sekä motiivi että aikaa perehtyä paitsi päätösasioihin, myös keskustella yliopistoyhteisön jäsenten kanssa. Emerituksiakin kannattanee harkita.

Maailmalla parhaiten menestyneiden yliopistojen hallituksissa vaikuttavat pääsääntöisesti alumnit ja paikalliset elinkeinoelämän edustajat.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *