Hyvää kesää!

Seuraava blogiartikkeli julkaistaan 9.8.2022.

Kesälukemissuositukseni on Albert Camus’n Rutto (kirjoitettu 1947, käännös Juha Mannerkorpi), joka on monellakin tavalla ajankohtainen allegoria. Nimittäin Oranin kaupungissa leviävästä kulkutaudista päähenkilö Bernard Rieux lausuu: ’Samantekevää, sanotteko sitä rutoksi vai tarttuvaksi kuumeeksi. Tärkeintä on, että estätte sen kulun, ennen kuin se surmaa puolen kaupunkia’. Pieni joukko vapaaehtoisia ryhtyy toimiin omasta riskistään piittaamatta.

Ehkä joskus kykenemme puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä.

4 kommenttia

 1. Toinen ajankohtainen teos lienee Nikolai Gogolin Kuolleet sielut. Kirjan päähenkilö Tšitšikov on tutunoloinen veijari.

 2. Hyvää kesää sinullekin!

  Italo Calvinon ”Jos talviyönä matkamies” on suositukseni kesälukemiseksi!

 3. Mukavaa juhannusta ja hyvää kesää!

  Arvostan suuresti faktoihin keskittyviä analyysejasi, jotka eivät voisi olla suuremmassa kontrastissa yliopiston tiedottamisen kanssa. Viimeksi yliopiston vastine https://www.oulu.fi/fi/uutiset/selvitys-yliopistokollegion-156-tekemaan-paatokseen-liittyen ilmiselvästi maalitti sinua ja J. Larua. Tuollainen menettely oli asiaton, ala-arvoinen ja peräti tökerö. Yliopistokollegion päätös ei varmasti syntynyt tosiasioiden vastaisesti.

  Entisenä viestinnän ammattilaisena tunnen myötähäpeää yliopiston tiedotusyksikön menettelystä. Toivottavasti siitä ei ole aiheutunut harmia teille kummallekaan.

 4. Kiitän lukuehdotuksista! Italo Calvino on minulle lukematon kirjailija. .

  Mitä tulee mainittuun ”yliopiston” vastineeseen, siitä heijastuu omalaatuinen tulkinta kollegiosta yliopistosta erillisenä elimenä. Kollegiohan edustaa yliopistoyhteisöä.

  Tuosta vastineesta tullut julkisuus, pitkälti ehkä sanomalehti Kalevan uutisoinnin vuoksi, on tähän mennessä johtanut n. 350 kannustavaan sähköpostiviestiin. Montakohan yliopistomme johto on saanut?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *