Rehtorin blogeja

Oulun yliopiston johdon linjauksien johdonmukaisuutta voi arvioida rehtorin julkisista kirjoituksista. Lainaan lyhyesti niistä muutamaa vuodesta 2015 lähtien.

Oulun yliopiston rehtori Kalevan vieraskolumnissa 15.12.2015: ”Yhteinen korkeakoulukampus on tavoittelemisen arvoinen

”Nyt kun kaupunki järjestelee koulutustaan, on syntynyt historiallinen hetki tehdä ratkaisu yhteisestä korkeakoulukampuksesta Linnanmaalle. Jos tehdään joku muu ratkaisu, voi kulua kymmeniä vuosia, ennen kuin seuraava mahdollisuus tulee. Jos tulee.”

“Kukaan meistä ei tiedä, miltä Suomen korkeakoulujärjestelmä näyttää kymmenen vuoden kuluttua. Päätökset tehdään valtakunnallisesti. Jos duaalimalli on purettu ja yliopiston ja ammattikorkeakoulujen välinen raja hävinnyt, on opiskelijoille valtava etu olla samalla kampuksella. Jos duaalimalli ja molempien erityistehtävä on säilynyt, on etu opiskelijoille yhtälailla erittäin suuri. ”

Oulun yliopiston rehtori Kalevan vieraskolumnissa 6.9.2016: Tutkimuksen ja koulutuksen kampusrakenteella on merkitystä

Oulussa meillä on loistava mahdollisuus nousta yhteistyössä kokonaan uudelle tasolle. Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksista voidaan kehittää toimijoiden yhteiset kokonaisuudet, jotka ovat johtavia toimijoita edustamillaan alueilla ja kykenevät vetämään puoleensa niin opiskelijoita, tutkimuskumppaneita kuin muitakin sidosryhmiä ympäri maailmaa.”

Oulun yliopiston rehtori  Kalevan vieraskolumnissa 1.11.2016: Päätöksenteko vaatii luotettavaa tietoa

Kaiken päätöksenteon tulee perustua hyvään tilanneanalyysiin ja tutkittuun tietoon. Niin julkisessa toiminnassa kuin yksityisen sektorin päätöksenteossakin on näinä aikoina varaa vain parhaille ratkaisuille.

Oulun yliopiston rehtori  Kalevan vieraskolumnissa 11.5.2020: Vetovoimainen yliopisto takaa pohjoisen hyvinvoinnin

”Maailman, Suomen, Pohjois-Suomen ja Oulun näkökulmasta on parasta, että yliopiston kampus sijaitsee saavuttamisen kannalta parhaalla paikalla Raksilassa.”

Jätän arvioinnit yliopistoyhteisömme jäsenille.

5 kommenttia

  1. Minulle sanottiin kauan sitten, että on jämäkkä poliitikko jos tiukasti pysyy aikanaan muodostamassaan kannassa. Ne ajat ovat muuttuneet. Viisas poliitikko voi mielestäni muuttaa kantaansa kun asiat ja faktat näyttävät toisin. Näin olen joutunut monesti tekemään. Eli perumaan aiemman mielipiteeni.

    1. Kyösti, johtiko mielestäsi yliopisto kaupungin Linnanmaan tiehankkeessa virheinvestointiin? Vai onko poliitikkona näkemyksesi, että tuollainen harhautus on hyväksyttävä? Veronmaksajana ja entisenä äänestäjänäsi paheksun suuresti.

    2. Hieno juttu, kun/jos Kyösti Oikarinen politikkona on muuttanut kantansa yliopiston Raksilan rakennushankkeeseen. Osoittaa vahvaa selkärankaa. Olenkin pitänyt Kyöstiä fiksuna miehenä. Ääänestinkin häntä yliopiston rehtorin vaalissa silloin, kun professoreilta vielä kysyttiin mielipidettä.

  2. Tuossa on erinomainen yhteenveto.
    Herättää kyllä aiheellisen kysymyksen siitä, miten Oulun yliopistoa on johdettu ja jaohdetaan.
    Toivotan Ollille menestystä tulevissa vaaleissa ja sinnikkyyttä toimintaan (taisteluun) paremman yliopiston ja yliopistojohtamisen puolesta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *