Yhteensattuma

Yliopistomme hallintovaalien äänestys on päättynyt tänään 4.11.2021 klo 14:00.

Ensimmäisen vaalipäivän 3.11.2021 aamuna klo 07:49 saimme sähköpostiimme seuraavan viestin:

Tämän viestin sisältö konkretisoitui monelle etätyöläiselle näin:

Internet-teknologiaa hieman tuntevana minulla omat hypoteesini ilmiön teknisistä syistä.

3 kommenttia

  1. Tiedottivat sentään heti aamulla sähköpostitse viasta, kiertotavasta (VPN) ja hetkeä myöhemmin vielä alkavista vaaleista äänestyslinkkeineen. Kaikkihan toki tietää, että sähköpostissa tulevia linkkejä ei kannata klikkailla (tai ainakaan syöttää kredentiaalejaan), mutta ihan luotettavaan paikkaan ne johtivat.

    Edellisenä iltana autentikointiin viittaavasta kirjastosta tuli virheilmoitusta, joten liekkö lahonnut juuri sopivaan aikaan. Ennalta ilmoitetut huoltokatkot (22.10 ja tänään 4.11 olisi pitänyt olla, mutta siirsivät) eivät täsmää lahoamiseen. Kyseiseen kirjastoon oli ilmestynyt 27.10 rikkinäinen päivitys ja 28.10 edellisen korjaava, mutta olisipa yhteensattuma jos tästä olisi kyse…

    1. Ongelma tuossa aamun viestissä on vasta pitkän suomenkielisen tekstin jälkeen tullut englanninkielinen osuus. Moni kv-henkilö ei siihen asti lukenut. Tiedon voi äkkipäätä viestiä väsätessä erehtyä hautaamaan noinkin.

      Ja ketkä useimmiten ovat jättäneet vpn-sovelluksen asentamatta? Ne, joilla on suomenkieliselle tiedolle vähiten käyttöä…

  2. Arvaus, Patio toimii jo huomenna, kun vaalit ovat ohi. Oliko suunniteltu teknillinen vika vaikeuttaa äänestämistä?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *