Yhteisöllisyyden prosentit

Oulun yliopiston hallintovaaleissa ns. keskiryhmien osallistuminen on romissut alas. Parikymmentä vuotta sitten äänestysaktiivisuus oli lähelle 60%, mutta viimeisimmissä vaaleissa se oli liki puolittunut.

Mistä pudotuksessa on kyse? Katsotaanko vaikutusmahdollisuudet heikoiksi? Vai onko keskiryhmien väki niin tyytyväistä, ettei katso tarpeelliseksi osallistua? Kertooko tämä yliopistomme yhteisöllisyydestä?

Sähköisissä vaaleissa äänestämisen helppouden olisi voinut ennakoida nostavan osallistumista. Paljonkohan viimeisimpään pudotukseen vaikutti vaalipäivän aattoiltana yllättäin ilmestynyt Patio-intranetin kirjautumisongelma?

1 kommentti

  1. Yliopistomme äärimmäisen hierarkkiseksi muunnettu organisaatio on ottanut useimmilta vaikuttamisluulot pois. Miksi siis äänestää? Keskiryhmiä eikä ilmeisesti proffiakaan enää kuunnella. Tiedekuntahallituksillakaan ei ole minkäänlaista valtaa. Kaikkien velvollisuus on ajaa rehtorin kuningasideoita. Tämä ei voi olla minkään sortin yhteisöllisyyttä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *