Vuoden 2021 tilintarkastus

OKM:n korkeakoulujen tilinpäätös- ja toimintakertomuskäytännöt määrittävässä dokumentissa on sivulla 35 seuraava kappale:

Kuvausta kokonaiskustannusten laskennan soveltamisesta ei Oulun yliopiston vuoden 2021 tilinpäätös ja toimintakertomus -dokumentissa kuitenkaan ole. Siten ei ole yllättävää, että 2021 tilintarkastuksessa hallitukselle ja johdolle laaditun yhteenvetoraportin mukaan (* ks alaviite) vaadittua kertoimien tarkastustakaan ei ole tehty. Sen puuttumisestakaan ei liioin ole mainintaa.

Mistä yliopistomme tilintarkastuksessaan oikeastaan maksaa?

Yksi syistä hallituksen puheenjohtajan ja rehtorin vastuuvapauden epäämiseen oli selityksen puuttuminen kustannusten kohdentamisesta koulutukselle ja tutkimukselle. Aiemmin asiaa on käsitelty mm. 16.8.2022 blogiartikkelissa ”Yhteiset kustannukset?

Valitettavasti epäilen, että alla olevan graafin paljastama muutos selittyisi vasta erityistilintarkastuksessa vuosilta 2017-2021:

Taannoin oikeuskansleri moitti yliopistoamme huonosta hallinnosta. Olivatko hänen havaintonsa vain pintaraapaisu?

(*) Yhteenvetoraportti on kollegion materiaaleissa, mutta ilmoitetun rajoitetun jakelun vuoksi en voi tarjota sitä blogissa

1 kommentti

  1. Koulutuksen korkea yleiskustannus on yksinkertaisesti epäuskottava. Kollegion olisi hyvä vaatia erityistilintarkastus.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *