Blokki vai asiavaalit yliopistoyhteisöstä?

Yliopistomme on julkistanut yliopistovaalien ehdokkaiden esittelyt, joissa kuitenkin aniharva on ottanut esille varsinaisia asiakysymyksiä. Mielelläni olisin nähnyt tuollaisia laajasti tapetilla. Niinpä vaaleistamme saattaakin jälleen kerran tulla ns. blokkivaalit.

Tästä huolimatta toivoisin vaaleissa äänioikeutettujen pohtivan, ovatko nykyisen hallituksen jäsenet hankkineet tai saaneet oikeat ja riittävät tiedot asioista, joista päättämiseen osallistuvat. Jos ovat, heidän ei tietenkään voida katsoa toimineen huolimattomasti. Tilanne on valitettavasti toinen, jos päätöksenteko perustuu tosiasioiden vastaisiin seikkoihin.

Jälkikäteinen huolellisuuden arviointi tapahtuu yksinomaan kokouspöytäkirjojen perusteella.

Kahdeksan tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkimusyksikön johtajaa lähetti 5.5.2021 yliopiston hallitukselle kirjeen, jossa he antoivat yliopiston hallitukselle sen kampushankkeen päätöksenteossa olennaiseksi katsomaansa konkreettista tietoa. Kirjeestä uutisoivat sen laatijoiden yllätykseksi YLE, Iltasanomat ja Kaleva.

Yliopiston hallitus ei ole kirjeeseen tähän mennessä vastannut. Kirjeestä ei myöskään löydy mainintaa sen pöytäkirjoista. Emme siten voi tietää, onko sitä edes käsitelty puhumattakaan mahdollisista vaikutuksista suunnitelmiin. Yliopiston hallituksen toimintaa voi tätäkin tapausta vasten arvioida jokainen yliopistoyhteisömme jäsen ja kertoa kantansa vaaleissa.

Vaaleissa professorit ja keskiryhmien jäsenet äänestävät omissa kategorioissaan ehdokkaita hallitukseen ja kollegioon. Tiedekuntien äänestysstrategioiden suunnittelu blokkitilanteessa pohjannee seuraavaan tietoon äänioikeutetuista:

Jätän mahdolliset spekulaatiot varsinaisille äänestysstrategikoille. Toivon asiakysymysten ratkaisevan. Olennaisesti äänestämme yliopistoyhteisömme tulevaisuudesta.

Oman hallitusääneni annan tarkkasilmäiselle professori Tiina Kinnuselle, joka huomasi ilmeisen laista poikkeamisen yliopiston hallituksen puheenjohtajiston valinnoissa.

2 kommenttia

    1. Näin on. Kiitän huomiokyvystä! Jos jollakin tuo tieto on, niin päivitän taulukon. Tiedon voi laittaa joko kommanttina tai sähköpostilla

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *